Wat als … er nieuwe tijden aanbreken in Herentals

Deze CD&V Herentals–ploeg wil Herentals op de kaart zetten als een warme, zorgzame en zeer inspirerende stad, waar je vanzelf goesting krijgt. Goesting om te ondernemen, goesting om te sporten, goesting om te gaan werken, goesting om op de fiets te springen, goesting om een pint te gaan drinken, goesting om mee te helpen, goesting om te gaan winkelen, goesting om thuis te komen, … gewoon maar omdat het hier zo verdomd goed is, omdat je hier zo content bent en vooral omdat je je hier welkom voelt.

Hoe doen we dat dan?
We gaan meer dan ooit onze eigen kwaliteiten uitspelen, uitgaan van de troeven van onze stad én van haar inwoners. Resoluut kiezen voor groen en water in de stad. Kiezen voor verkeersveiligheid, zorgen dat onze stad vriendelijk is voor zowel een 8-jarige als een 80-jarige. Zorgen voor bereikbaarheid en nabijheid en hiervoor ook durven doortastende keuzes te maken. Zorgen voor properheid en netheid. Verenigingen en buurtinitiatieven omarmen en ondersteunen, zonder te betuttelen. Vrijwilligers aanmoedigen. Rechtszekerheid en vertrouwen bieden aan ondernemers. Maar ook, meer dan ooit, wie hulp nodig heeft, gepast ondersteunen.

Met CD&V Herentals aan het stuur, zal het stadsbestuur voor u zorgen, u inspireren en de creativiteit aanboren. We zullen niet bang zijn van participatie en de nodige daadkracht tonen. Wij zullen de juiste lijnen uitzetten en vervolgens voldoende vertrouwen hebben en vertrouwen geven aan u allen om samen aan de slag te gaan.

En welke zijn die lijnen?
Het afgelopen jaar triggerden we velen onder jullie via de WAT ALS campagne om terug over ons Herentals te dromen. Durven vooruit denken, durven de lat hoog genoeg leggen, durven ambitieus zijn,… alleen zo kunnen we de beste koers varen. We stellen u nu graag onze doordachte en realistische voorstellen voor de komende jaren voor, met een gedroomd Herentals voor iedereen als perspectief. Samen zullen we Herentals koesteren en zorgzaam, maar ambitieus en gepassioneerd verder laten groeien!

Het volledige verkiezingsprogramma is te downloaden via de bijlagen op deze pagina.